Log in

Houd continu zicht op KPI's en budgettering, trends en forecasts.

Up-to-date, efficiënt en kostenverlagend: Business Insight is de financiële sturingssoftware die realtime inzicht in de cijfers geeft waardoor de CFO kan focussen op belangrijke zaken.

Lees de reviews

Business Insight stelt ons in staat om verschillende bronnen zoals ERP en CRM met elkaar te verbinden en vanuit daar geautomatiseerde rapportages te versturen.

Op deze manier zijn al onze interne stakeholders over de verschillende landen op de hoogte waar de business staat en kunnen we sneller acteren op veranderingen.

Floris, M&A and Integration Manager – Moving Intelligence

Business Insight van Sincerius heeft onze financiële administratie volledig omgezet in een real-time financiële monitoring, zelfs met terugwerkende kracht. Daardoor heeft onze managementinformatie een flinke boost gekregen.

Sander, Controller 
Klap verzekeringen

Met de implementatie van Business Insight is de Adrighem-Groep een nieuw tijdperk ingegaan waarin “à la minute” inzicht het dagenlang cijfer- en uitzoekwerk tot “old school” heeft gemaakt. Operationeel maatwerk in plaats van een confectie-systeem en last not least een 24/7 helpdesk. 

Gerard, CFO – 
Adrighem

Met meer dan 10 overnames per jaar is de wens van VDK om nieuwe acquisities zo snel mogelijk op te nemen in de financiële en operationele rapportages. Business Insight maakt dat mogelijk, soms zelfs binnen een week. 

Bob, Financieel directeur – VDK

  • Current trading
  • Revenue, gross margin and EBITDA (grafieken)
  • Operating expenses
  • Montlhy P&L
  • Working capital
  • Working capital (grafieken)
  • Monthly balance sheet
  • Cashflow statement (grafieken)
  • Monthly cash flow statement
  • Key financials

Financiële consolidatie is het proces waarbij de financiële resultaten van verschillende dochterondernemingen of business units binnen een bedrijf worden samengevoegd tot één set financiële rapporten. Dit proces omvat het samenvoegen van balans-, winst- en verliesrekeningen, en andere financiële informatie om een alomvattend beeld van de financiële gezondheid van de gehele organisatie te krijgen.

Het doel is om een helder en accuraat overzicht te geven van de prestaties van de gehele organisatie, wat essentieel is voor zowel interne als externe belanghebbenden.

consolidatie

Slice & dice door de cijfers. Filter op maand, jaar en entiteit. Analyseer alles: omzet, marge, debiteuren, crediteuren, sales per klant en product. Drill down door de winst- en verliesrekening en balans tot op grootboek- en transactieniveau. Met cashflow statements en werkkapitaalanalyses.

Krijg inzicht in de belangrijke operationele cijfers van het bedrijf. Maak strategische beslissingen op basis van omzet per land, product verkopen, hoeveelheden, PQ analyse, FTE factureerbare uren en FTE uurtarieven.

operationeel dashboard

Niet alle informatie zit standaard in de financiële of operationele administratie: denk aan het aantal FTE’s, een forecast, budget of normalisaties. Neem ze toch moeiteloos mee in rapportages en analyses met een gebruiksvriendelijke optie om formulieren te importeren.

Bewaak financiële prestaties zorgvuldig en zorg voor naleving van bankconvenanten. Voorkom boetes en verhoogde rentetarieven. Door bankconvenanten in de dashboards van Business Insight kan men tijdig inspelen op financiële problemen, waardoor kredietwaardigheid en investeerdersvertrouwen behouden blijven. Met real-time monitoring van deze convenanten biedt Business Insight essentiële inzichten in operationele en financiële data.

bankconvenant

EBITDA normalisaties, NWC normalisaties en Net Debt normalisaties zijn handmatig in te vullen.

Normalisaties zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat de gegevens van verschillende boekhoudprincipes, valuta en rapportageperiodes vergelijkbaar zijn en correct kunnen worden samengevoegd.

ev-to-equity

Lees de reviews

Sparringpartner voor strategie en financiën

Bij rapportage en sturing, bij groei en overname: in elke fase en in alle situaties verschaft Business Insight helderheid — ook als klankbord. 

koppelingen business insight

Koppelingen

Het team van Business Insight heeft met al meer dan 35 verschillende systemen de koppeling weten te maken. Toch kan het voorkomen dat een koppeling nog niet gemaakt is. 

Indien het team niet bekend is met het pakket wordt er voor een kick-off eerst onderzoek gedaan. Doordat de juiste kennis in huis is, is maatwerk mogelijk.

Meer voordelen voor elke business

De juiste toegang voor de juiste personen

Houd het toewijzen van rechten en bevoegdheden met Business Insight zelf in de hand. Bepaal zelf welke medewerker toegang krijgt tot de gewenste informatie. Zo kan iedereen op hetzelfde platform naar dezelfde cijfers kijken, maar niet alle rapportages of dashboards zomaar inzien.

Importeer moeiteloos extra informatie

Niet alle informatie zit standaard in de financiële of operationele administratie: denk aan het aantal FTE's, een forecast, budget of normalisaties. Neem ze toch moeiteloos mee in rapportages en analyses met een gebruiksvriendelijke optie om formulieren te importeren.

Beveiligd rapportages delen

Bepaalde managementrapportages delen met belanghebbenden? Daar is de speciale dataroom voor. Zo krijgen geselecteerde stakeholders toch toegang binnen het Business Insight platform. Ook deze mini dataroom voldoet aan de strengste eisen op het gebied van databeveiliging.

De demo die alles zegt

Zelf ervaren hoe goed Business Insight werkt? Zorgen we graag voor. Live.

Business Insight is de financiële sturingssoftware die realtime inzicht in je cijfers geeft waardoor de CFO zich kan focussen op de belangrijke zaken.